sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Donati 2 % pentru ATCA

Fii partenerul nostru in anul 2012 si directioneaza 2% din impozitul datorat statului catre copiii cu autism incrisi in asociatia ATCA.

Fiecare copil inscris in programul terapeutic are o sansa de recuperare, o sansa sa invete sa se bucure de lumea din jur, asa cum o facem noi. Nu-i lasa pe altii sa hotarasca in locul tau!

Completeaza fisa 230 cu datele ATCA si ajuti un copil cu autism!


Datele ATCA:

Entitate nonprofit: Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Contul bancar: RO 85 BUCU E4 777025 2511 R001, contul este deschis la Alpha Bank, Agentia Perla

Codul fiscal este: 23830437

DE CE NOI?
Numarul copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist este din ce in ce mai mare. In fiecare saptamana, apar cazuri noi si din ce in ce mai multi copii au nevoie de servicii specializate pentru a putea fi recuperati si a putea duce o viata normala.

Important este, insa, ca o mare parte dintre ei pot face progrese remarcabile ajungand sa fie recuperati. Au nevoie insa de o depistare timpurie a tulburarii, de implicare din partea familiei si de terapie intensiva. Vorbind insa de terapie intensiva si costurile lunare sunt mari.
Ii puteti ajuta in ceea ce priveste sustinerea costurilor terapiei directionand 2% catre ATCA.

Momentan, sub supervizarea ATCA, se afla peste 40 de copii cu tulburari de spectru autist. Din fondurile stranse prin directionarea a 2% din impozit, la sfarsitul anului 2011, vom sponsoriza o mare parte din copiii aflati sub supervizarea asociatiei pentru a putea sustine terapia.
Ii puteti ajuta si anul acesta directionand din nou 2% din impozit catre asociatie.

CONTACT
Adresa: Str. Constantin Caracas, nr. 59, et. 1, sect. 1 Bucuresti
Telefon: 0743 145 559/ 0721 149 804
E-mail: asociatia.atca@yahoo.com
Adresa web: www.asociatiatca.ro

CE ESTE “SISTEMUL 2%”?
Fiecare cetatean care cistiga un venit plateste statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanteaza servicii si lucrari publice. Armata, politia, functionarii publici, demnitarii, toti sint platiti din impozitele noastre.
In Codul Fiscal este inclusa o prevedere numita “2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala, Asociatie sau Fundatie).
Procedura este enuntata in art. 57/4 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si este detaliata in Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 185/15.02.2007.
Se poate spune ca “2%” este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit.

CUM SA PROCEDEZ?
Daca te-ai hotarit sa folosesti aceasta oportunitate si ai ales ca beneficiar Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata noteaza datele de identificare:Entitate nonprofit:Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Contul bancar:RO 85 BUCU E4 777025 2511 R001, Contul este deschis la Alpha
Bank, Agentia Perla
Codul fiscal este:23830437

1.Daca anul trecut ai avut venituri DE LA UN SINGURLOC DE MUNCA – salariu:
Completeaza Cererea 230, “Cerere privind destinatia sumei reprezentind pana la 2% din impozitul anual” pe care o descarci de pe site-ul - http://www.sedlex.ro/download/Formular_230_sponsorizare_2.pdf - sau de pe site-ul Ministerului Finantelor. La capitolul B, foloseste datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii. Data limita a depunerii / trimiterii este 15 mai 2009 (data depunerii sau a postei)!


1.Daca anul trecut ai avut venituri DIN MAI MULTE SURSE:
Completeaza Declaratia 200, “Declaratie speciala privind veniturile realizate” (ar trebui sa o primesti acasa; daca nu s-a intimplat, descarca de pe site – ul http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_200_1_2009.pdf.
Pe langa completarea conform obligatiilor legale ce iti revin, completeaza capitolul III, “DESTINATIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL DATORAT”, punctul 2, “Sponsorizare entitate nonprofit” cu datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara.
Trimiterea / depunerea se face ca la punctul 1.


Pentru a downloada un formular gata completat cu datele ATCA dati clik pe iconita de mai jos dupa care clik dreapta si salvati-l in calculatorul dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu