vineri, 30 august 2013

O zi frumoasa din viata mea!


Pentru ca azi e ziua mea de nastere , vreau sa bem cafeaua impreuna! Implinesc o varsta "rotunda"..Sper din suflet sa am sanatate si putere sa trec peste toate greutatile si sa ma pot bucura de copilasii mei.Vreau sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru Elena!Sunt sigura ca nu o data viata va va rasplati cu tot ceea ce este mai frumos!
        O zi frumoasa din viata mea! Nu prea ma pricep la scris...Vreau doar sa multumesc mamei mele , bunicii mele care imi sunt alaturi cu gandul in fiecare zi. Nu-mi vine sa cred ca au trecut deja atatia ani....e greu...foarte greu..ma apuca nostalgia..Imi e dor de copilarie si de tot ce a insemnat ea ! Tata. acolo de unde esti acum da-mi putere sa merg mai departe, sa pot lupta pentru copilasii mei! Ei sunt viata si sufletul meu!Elena un copilas special are nevoie de mine sa lupt zilnic pentru ea.Imi doresc sanatate , putere sa trec peste greutati , sa-mi vad in fiecare zi copiii zambind , si nu in ultimul rand pe cei dragi alaturi de mine mereu!O zi binecuvantata va doresc! Pe seara vine tortul! Multumesc dragi prieteni care ati crezut in Elena!

marți, 27 august 2013

Terapia Elenei sustinuta in principal de donatii!

Am intalnit oameni care ne-au ajutat neconditinat,Totul a pornit de la zambetul  Elenei care cucereste pe toata lumea.Este un copilas care lupta zilnic sa fie la fel ca ceilalti!
De un an lucram numai pe donatii,Lipsa resurselor ne face sa incercam toate variantele numai sa putem continua.
Multumim din suflet tuturor celor care cred in Elena si   in puterea ei de a reusi si  de a  invinge aceasta boala!

O lupta care se duce zi de zi!

Lipsa resurselor este pentru noi principala problema.Ne luptam din 2009 sa gasim resurse financiare pentru a razbate.Asociatile unde am lucrat:
Am inceput la Fundatia Copii in Dificultate.Am lucrat 2 sedinte a cate 2 ore pe saptamana.
Am urmat apoi cu doamna Nistor Ana de la AIPA ( Asociatia pentru Interventie Precoce in Autism)
O pauza de 6 luni care nu ne-a adus nimic bun...Elena a regresat..
Am reluat in 2012 cu Doamna Monica Berceanu-Am lucrat pana anul acesta iunie 2013.
Tot in 2013 dupa o lupta de 4 luni am reusit sa avem si asociatia noastra "Asociatia sa-i dam o speranta Elenei!
Formularele cu 2 %-in anul 2012 am adunat 180 formulare la AIPA-am primit doar o parte din bani,.
                              -in anul 2013 am adunat la Asociatia Catalina Copilarie Furata

O lupta care nu se mai termina..TOTUL PENTRU ELENA!


luni, 26 august 2013

Avem 2 luni de pauza!!

Zilele astea ( pe 28) se fac 2 luni de pauza de terapie! Am strans ceva banuti din donatii dar nu suficienti sa putem reincepe.Avem nevoie de suma macar pt o luna ( pt a numai lucra pe datorie la doamna care numai accepta sa lucram asa).Cu mari eforturi am reusit sa platim suma datora doamnei aproape 1100 lei.
Elena are nevoie si de jucarii noi, nu numai de terapie.Jucarii si jocuri care sa o ajute , care stimuleaza memoria, lego, puzzle ,jocuri de asociere pe langa terapie.In perioada asta nu facem terapie si de aceea am avea mare nevoie de asemenea materiale.Lucrez si eu cu ea.Materialele care le avem deja sunt depasite.
Ne puteti ajuta cu orice suma pentru a putea lucra si progresa mai mult!

vineri, 23 august 2013

Lasă-mă să-ţi aud glasul - Povestea unei familii care a învins autismul

Cu prima ocazie o sa o cumpar! Poate reusesc sa imi adun gandurile..sa pot merge mai departe..avem nevoie de un exemplu...O puteti cumpara de
AICI
 

O realitate cruda!

As vrea sa va descriu o realitate cruda..o realitate care ma doare.Aici in localitatea asta mica am mers la cateva firme sa vorbesc despre Elena si costul terapiei pentru o sponsorizare ( sponsorizare care se poate face pana a 20 % din impozitul pe profit-impozit pe care oricum il platesc firmele).Am fost refuzata politicos : este o procedura anevoioasa, pana imi scade mie banii statul mai este...sau acum e perioada de concedii si nu am cu sa va ajut...contabila in concediu....Deci ce sa inteleg din asta? Iti trebuie tot cunostiinte pe la firme sa te ajute...sau ce iti trebuie? ( am mers cu Elena dupa mine-a vazut copilul ).....Nu spun ca ma dau batuta , sau ca m-am asteptat sa zica DA din prima , dar nu am vazut nici cea mai mica dorinta de a face ceva pentru un copil!!!

joi, 22 august 2013

Autismul. Teorie si interventie educationala

Autismul. Teorie si interventie educationala – Theo Peeters, Editura Polirom, 2009-o carte pe care merita sa o citim.Mi-a placut foarte mult.Daca o aveam acum cativa ani cred ca mi-ar fi fost mai usor sa-mi inteleg copilul si trairile lui.  Comenzi si detalii aici
O recomand cu drag!

miercuri, 21 august 2013

Semne ale autismului

Ma gandeam zilele astea sa va povestesc legat de semnele care m-au pus pe ganduri ca ceva nu este in regula cu fetita mea Elena.Avea 2 ani si jumatate atunci:
-flutura din maini atunci cand se bucura de ceva
-nu avea contact vizual
-nu avea treaba daca eu plecam de acasa si ramanea cu cineva ( persoana care o cunostea) nu plangea dupa mama
-nu reactiona atunci cand o strigam pe nume
-nu stia sa se joace cu jucariile..ar fi stat ore intregi sa rupa hartii, sa invarta rotite.....
Daca ceva din aceste semne le vedeti la copilasul vostru nu ezitati sa mergeti la un centru pentru o evaluare.Acum sunt centre care fac evaluari gratuite la copilasi pana in 3 ani ( din cate stiu eu)

luni, 19 august 2013

Mami "iarta-ma...scuze"

Elena spune "scuze" de cate ori greseste cu ceva! Cine mai spune asa pur si din suflet acest cuvant magic? printesa mea iti doresc sa ai parte de oameni puri si plini de iubire in jurul tau si mai ales oameni cu frica de D-zeu!

sâmbătă, 10 august 2013

Vrem sa reincepem terapia din septembrie!

Am reusit sa achit datoria pentru terapeuta Elenei.Multumesc inca o data tuturor celor au facut acest lucru posibil.Multumesc si mamei mele.De acum incolo ne apucam sa adunam banuti pentru a reincepe terapia.Avem nevoie de o suma mai mare ( suma pt o luna-aprov 640 lei) pentru a putea reincepe.Nu mai pot lucra in acest mod , pe datorie.Numai accepta terapeuta.Imi este foarte greu.Va multumesc anticipat celor care ne veti ajuta sa putem reincepe!

miercuri, 7 august 2013

Elena este acum un copilas aproape de normalitate!

Ma gandeam azi...faceam asa o retrospectiva cum era Elena acum 3 ani..si cum este acum!! Nu putem face comparatii!! Am inceput de la comenzi simple sa le execute, apoi sa strige "MAMA" cand are nevoie de ceva ( nu sa planga ), sa se joace frumos cu jucariile, sa facem puzzle, sa coloram frumos, apoi sa invatam sa spunem ce vrem , cuvinte simple ( care pentru mine au insemnat foarte foarte muult), pana la a spune toata ziua cuvinte, propozitii , a se bucura de ziua ei ( pana anul acesta nu intelesese ce este...), a se bucura de noi toti din jurul ei, a se juca in parc cu ceilalti fara a fi respinsa, a scrie cifre, litere.....asta este Elena de acum! un copil vesel, sociabil, plin de viata si dornic sa fie ca ceilalti! ..Cred ca descrierea spune totul!!...Lupta noastra a dat roade..mai avem mult munca.....dar cu ajutorul vostru putem REUSI!

marți, 6 august 2013

Elena face progrese!

Azi m-a impresionat Elena....se murdarise pe manute si nu se lua...a venit la mine...mami mami...servetel..ajuta-ma!! este prima oara cand foloseste cuvantul "ajuta-ma"!!! Te iubesc printesa mea!
"""mamii am reusittt! ""a venit Elena foarte fericita ca a reusit sa scrie corect literele ce i-am cerut!