marți, 31 ianuarie 2012

Avem deja 25 de persoane care ne ajuta cu 2 %

O puteti face si voi! Multumesc tuturor celor care ne pot ajuta!

joi, 26 ianuarie 2012

Elena are nevoie de 100 de formulare cu 2 %

Avem nevoie de 100 de persoane care sa redirectioneze cei 2 % pentru asociatia unde Elena va face terapie.
Cine ne poate ajuta va asteptam cu drag! Elena are nevoie de voi!

miercuri, 25 ianuarie 2012

Datele necesare pentru redirectionarea a 2% pentru Elena!

azi am primit datele necesare pentru a putea demara procedura pentru colectarea a 2 % pentru asociatia unde Elena va beneficia de terapie!
Pentru orice detalii va stau la dispozitie folosind Messenger-ul, sau :
formularul de contact

marți, 17 ianuarie 2012

Testul Portage

Portage este un test de evaluare a copiilor mici (cu varste de pana la 6 ani) care poate fi de ajutor in doua mari directii :a) testul Portage are avantajul ca prin intrebari ne poate crea o idee asupra aptitudinilor si stadiului la care ar trebui sa se afle copilul la o anumita varsta si unde anume este copilul in mod real in momentul evaluarii; b) o a doua directie este evaluarea efectiva a copilului la o anumita varsta, ceea ce ne poate da o imagine destul de exacta asupra zonelor pe care copilul nu le acopera si unde acesta are nevoie de ajutor Aceasta evaluare ne va crea un mare avantaj in timp astfel incat, daca ii vom face o evaluare la fiecare 2-3 luni, vom avea o imagine mult mai exacta despre evolutia copilului. De cele mai multe ori un parinte are tendinta sa spuna "copilul meu evolueaza". Problema apare atunci cand parintele este intrebat : cat/cum a evoluat ? Exista doua concepte pe care orice test de evaluare, inclusiv testul Portage, le ia in considerare : varsta cronologica a copilului, care reprezinta varsta biologica, si, cel de al doilea concept, varsta mentala a copilului sau varsta la care este copilul din punct de vedere al dezvoltarii in momentul evaluarii. In general, toti copiii au anumite cunostinte si o anumita dezvoltare in cateva zone, proprii fiecarei varste. De aici pleaca conceptul de "varsta mentala", care reprezinta in fapt un cumul al tutor cunostintelor / aptitudinilor / comportamentelor / limbajului pe care un copil le are la o anumita varsta.

Toate intrebarile din test sunt intrebari de genul : "face copilul dvs asta ?" Raspunsul nu poate fi decat da sau nu . In conditiile in care nu sunteti sigur ca executa in mod uzual o sarcina, faceti o proba cu copilul si apoi incercuiti sau nu raspunsul la intrebarea respectiva. De asemenea, daca o face doar din cand in cand, atunci cand vrea el si in marea majoritate a timpului nu o face, cel mai corect este sa dati un raspuns negativ la intrebarea respectiva. Acest test nu urmareste ca dvs sa va impacati cu gandul ca micutul are o problema, astfel incat, desi cateodata este foarte greu, va trebui sa fiti cat mai obiectivi in momentul in care il completati .

Materiale pentru terapia ABA

http://autism.gamara.ro/
Pe acest site gasiti materialele care sunt necesare pentru a face terapie ABA!
acolo sunt multe informatii legat de tot ceea ce inseamna munca cu un copil care are autism.

luni, 16 ianuarie 2012

Modul de redirectionare 2 %

Aici gasiti toate informatiile legat de redirectionarea a 2 % :
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_230_2008.pdf

Costul terapiei

Buna ziua,


Programul de terapie va putea fi stabilit in urma unei evaluari.

Costul supervizarii este de 400 de lei (2 sedinte pe luna), iar costul terapiei variaza in functie de numarul de ore

Program 2 ore/ zi = 800 lei/ luna

Program 3 ore/zi = 1200 lei/ luna

Program 4 ore/zi = 1600 lei/ luna



O zi buna,
Claudia Matei, ATCA

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Detalii pentru redirectionarea 2 %

Va stau la dispozitie cu orice detalii.
formularul de contact

Donati 2 % pentru ATCA

Fii partenerul nostru in anul 2012 si directioneaza 2% din impozitul datorat statului catre copiii cu autism incrisi in asociatia ATCA.

Fiecare copil inscris in programul terapeutic are o sansa de recuperare, o sansa sa invete sa se bucure de lumea din jur, asa cum o facem noi. Nu-i lasa pe altii sa hotarasca in locul tau!

Completeaza fisa 230 cu datele ATCA si ajuti un copil cu autism!


Datele ATCA:

Entitate nonprofit: Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Contul bancar: RO 85 BUCU E4 777025 2511 R001, contul este deschis la Alpha Bank, Agentia Perla

Codul fiscal este: 23830437

DE CE NOI?
Numarul copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist este din ce in ce mai mare. In fiecare saptamana, apar cazuri noi si din ce in ce mai multi copii au nevoie de servicii specializate pentru a putea fi recuperati si a putea duce o viata normala.

Important este, insa, ca o mare parte dintre ei pot face progrese remarcabile ajungand sa fie recuperati. Au nevoie insa de o depistare timpurie a tulburarii, de implicare din partea familiei si de terapie intensiva. Vorbind insa de terapie intensiva si costurile lunare sunt mari.
Ii puteti ajuta in ceea ce priveste sustinerea costurilor terapiei directionand 2% catre ATCA.

Momentan, sub supervizarea ATCA, se afla peste 40 de copii cu tulburari de spectru autist. Din fondurile stranse prin directionarea a 2% din impozit, la sfarsitul anului 2011, vom sponsoriza o mare parte din copiii aflati sub supervizarea asociatiei pentru a putea sustine terapia.
Ii puteti ajuta si anul acesta directionand din nou 2% din impozit catre asociatie.

CONTACT
Adresa: Str. Constantin Caracas, nr. 59, et. 1, sect. 1 Bucuresti
Telefon: 0743 145 559/ 0721 149 804
E-mail: asociatia.atca@yahoo.com
Adresa web: www.asociatiatca.ro

CE ESTE “SISTEMUL 2%”?
Fiecare cetatean care cistiga un venit plateste statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanteaza servicii si lucrari publice. Armata, politia, functionarii publici, demnitarii, toti sint platiti din impozitele noastre.
In Codul Fiscal este inclusa o prevedere numita “2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala, Asociatie sau Fundatie).
Procedura este enuntata in art. 57/4 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si este detaliata in Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 185/15.02.2007.
Se poate spune ca “2%” este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit.

CUM SA PROCEDEZ?
Daca te-ai hotarit sa folosesti aceasta oportunitate si ai ales ca beneficiar Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata noteaza datele de identificare:Entitate nonprofit:Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Contul bancar:RO 85 BUCU E4 777025 2511 R001, Contul este deschis la Alpha
Bank, Agentia Perla
Codul fiscal este:23830437

1.Daca anul trecut ai avut venituri DE LA UN SINGURLOC DE MUNCA – salariu:
Completeaza Cererea 230, “Cerere privind destinatia sumei reprezentind pana la 2% din impozitul anual” pe care o descarci de pe site-ul - http://www.sedlex.ro/download/Formular_230_sponsorizare_2.pdf - sau de pe site-ul Ministerului Finantelor. La capitolul B, foloseste datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii. Data limita a depunerii / trimiterii este 15 mai 2009 (data depunerii sau a postei)!


1.Daca anul trecut ai avut venituri DIN MAI MULTE SURSE:
Completeaza Declaratia 200, “Declaratie speciala privind veniturile realizate” (ar trebui sa o primesti acasa; daca nu s-a intimplat, descarca de pe site – ul http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_200_1_2009.pdf.
Pe langa completarea conform obligatiilor legale ce iti revin, completeaza capitolul III, “DESTINATIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL DATORAT”, punctul 2, “Sponsorizare entitate nonprofit” cu datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara.
Trimiterea / depunerea se face ca la punctul 1.


Pentru a downloada un formular gata completat cu datele ATCA dati clik pe iconita de mai jos dupa care clik dreapta si salvati-l in calculatorul dumneavoastra.

Contabilitate primara

Daca cineva are nevoie de un contabil primar va astept cu drag.Efectuez contabilitate primara acasa( in curand voi achizitiona si un program) la preturi mici .
Va rog pentru orice detalii folositi
formularul de contact

miercuri, 11 ianuarie 2012

Materiale pentru terapia ABA

Am vorbit cu o mamica al carui baietel are aceeasi problema ca si Elena mea.Mi-a promis ca ne vom intalni si imi va din materialele ei .Multumesc mami!
Zilele astea incerc cu niste demersuri la niste fundatii sa vedem ce voi reusi!
va rog sa nu ne uitati si pe noi!

luni, 9 ianuarie 2012

Materiale pentru terapia ABA

Am hotarat sa cumpar niste materiale necesare terapiei pentru Elena.Voi incerca sa lucrez si eu atat cat are rabdare si cate ma accepta.Am mai incercat dar fara rezultat.Nu ma asculta decat cateva minute, apoi incepe sa planga, sa arunce si numai vrea sa lucram.Se intampla si cand lucra cu doamna terapeut dar dansa avand exeperienta stia cum sa o tempereze si sa-i capteze din nou atentia.Momentan dispun de 500 ron pe care ii voi folosi pentru materiale. Apoi voi vedea cum voi proceda.
Daca cineva mai doreste sa ne ajuta va rog din suflet sa o faceti! avem mare nevoie ca macar din martie sa reincepem terapia.In momentul de fata nu imi permit.Cu banii care ii avem abia platim facturi si mancam.Multumesc din suflet celor care ne-au ajutat si care ne vor ajuta in continuare!

joi, 5 ianuarie 2012

Vizita la Manastirea Prislop

In data de 3 ianuarie am reusit sa ajungem pentru a 4-a oara la Manastirea Prislop.
Un loc superb.Un loc in care uiti de toate si de tot.D-zeu este acolo..Am simtit asta.Am vizitat si mormantul parintelui.Este ceva inaltator.
Sa ne fie de folos vizita acolo.Multumesc Domnului ca am reusit sa ajungem din nou cu Elena acolo.

Situata la 13 km de Hateg, intr-un cadru natural deosebit, manastirea Prislop ( cunoscuta si sub numele de “Silvas”, dupa satul Silvasu de Sus ), este mentionata pentru prima data in documente in anul 1360. La 200 de metri de actuala biserica se afla locul numit “La Manastirea Batrana”, dovada existentei unei manastiri mai vechi, din lemn.

Inceputurile manastirii nu se cunosc. Fiind amplasata pe pamanturi care tinusera de nobilii romani din Ciula, se poate presupune ca ei au fost ctitorii laici ai locasului.

Biserica actuala a Manastirii Prislop dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost construita din piatra, in plan triconic, cu turla pe naos, arhitectura specifica bisericilor din Tara Romaneasca. Istoriografia manastirii arata ca Sfantul Nicodim de la Manastirea Tismana a copiat la Prislop, intre anii 1404-1405, “Tetravanghelul slavon” aflat azi la Muzeul de Arta.

Sfantul Nicodim a venit din Tara Romaneasca, unde ctitorise Manastirile Tismana si Vodita, Manastirea Prislop fiind construita in acelasi stil - triconc - ca si ele fiind singura de acest fel din Transilvania.

De aproape sapte secole, Manastirea Prislop reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. In decursul existentei sale de peste sase veacuri, manastirea a indeplinit un rol cultural semnificativ in viata romanilor transilvaneni.

La data de 25 noiembrie 1948, Mitropolitul Ardealului, Nicolae Balan (1920-1955), il aduce aici pe Ieromonahul Arsenie Boca, de la Manastirea Sambata de Sus, iar in 1950 au fost aduse si maicile.

Ieromonahul Arsenie Boca a ramas in manastire pana in 1989, an in care a si trecut la Domnul. El a sculptat personal catapeteasma si executat mai multe lucrari de renovare a bisericii si a celorlalte cladiri, fapt pentru care este considerat astazi ca cel deal treilea ctitor al manastirii. Mormantul sau se afla in cimitirul Manastirii Prislop.

In urma decretului nr. 410/1959, si Manastirea Prislop, ca, de altfel, majoritatea manastirilor, a fost desfiintata, fara a avea in vedere importanta ei spirituala in viata romanilor “de dincolo de Carpati”. De fapt, era perioada instalarii ateismului, care tocmai aceasta urmarea, desfiintarea spiritualitatii romanesti.

Abia in anul 1976 a fost din nou reinfiintata, tot ca manastire cu destinatie pentru maici. Dupa anul 1990 s-au facut lucrari de consolidare si restaurare atat a bisericii, cat si a cladirilor pentru staretie, chilii si camine aflate la rasarit de biserica.

In anul 1991, in incinta manastirii a fost infiintat Seminarul Teologic Monahal Sfanta Ecaterina, cu o durata de scolarizare de cinci ani. Unele maici si eleve isi desavarsesc talentul artistic continuand vechiul mestesug romanesc al pictarii de icoane pe sticla. Scolilor seculare de iconari de la Nicula, Arpas sau Laz li se alatura acum cea de data mai recenta, de la Prislop.

Parintele Arsenie Boca - scurta biografie
Nu departe de chilia Sfantului Ioan, se afla locul de odihna al Parintelui Arsenie Boca. Torturat si “vanat” de catre securitate pana la sfarsitul vietii, Parintele Arsenie este considerat a fi al treilea ctitor al actualei manastiri deoarece, in toti anii in care s-a nevoit aici (41 de ani) a pictat fresce si icoane deosebit de valoroase astazi, a reorganizat viata de obste si a redat manastirii stralucirea si frumusetea de care se bucura astazi mii de credinciosi veniti chiar si de peste hotare.