marți, 27 noiembrie 2012

Am rescris povestea....poate doriti sa o (re)cititi

Elena s-a nascut in data de 11 mai 2006.
La 3 anisori si jumatate am mers la medic si diagnosticul a fost: retard mintal sever, componenta comportamentala autistic like F72 (diagnostic stabilit de Dr. Cretu Cristina Diana) de la Budimex.
Pentru mine ca mama a fost un soc ( eu fiind insarcinata cu Damian, baietelul meu care acum are 3 ani).
Mi-a fost foarte greu sa accept acces diagnostic.
Au mai trecut cateva luni pana am mers la un centru unde mi s-a facut o evaluare.Evaluare ca a stabilit ca Elena e mental la varsta de 2 ani si 3 luni iar la limbaj undeva la 8 luni.In rest aproape pe toate planurile eram aproape de varsta mea ( atunci avea aproape 4 ani).Am mers la terapie la Fundatia Copii in Dificultate unde a progresat foarte mult.Avem o caracterizare este semnata de doamna Aurora Jipa -Consilier psiho-social-care a lucrat cu ea ” in perioada 15.02.2010-02.09.2010. A beneficiat de terapie cognitiv-comportamentala individuala, cu o frecvanta de 3 sedinte/saptamana, sedinte care au fost sponsorizate in mare parte de Fundatie( asta pt ca eu atunci aveam doar indemnizatie crestere copil pt Damian, iar sotul a fost o perioada fara serv si a putat merge cu fetita..Apoi Damian a mai crescut, eu ca mama nu am mai putut merge cu fetita acolo, pt ca il aveam pe cel micut, si nu ma puteam deplasa.
Am reluat terapia in anul 2010 in luna decembrie la o alta asociatie AIPA.Aici am facut terapie cu Doamna Nistor Ana pana in luna august 2011.In cele 8 luni de terapie ( de 2 ori pe saptmana a cate 2 ore) Elena a facut achizitii foarte multe.In decembrie 2010 in urma testului Portage a reiesit ca are un coeficient de dezvoltare (QD) 49. In august 2011 in urma retestarii a reiesit ca Elena Butcaru are varsta mentala de 3 ani si un coeficient de dezvoltare de 54.
Doamna care venea la noi nu a mai vrut, pentru ca noi stam in Ilfov, si ii era foarte greu cu drumul.
Am avut cel putin 6 luni de pauza, in care doar eu cu fetita am lucrat, atat cat m-a ascultat,pentru ca nu ma asculta.O doamna terapeut o poate controla si capta atentia mult mai bine.
In luna mai am strans formulare cu 2 %, sa speram ca ne vor ajuta.Doar ca procedura este tare anevoioasa.
Am gasit o doamna terapeut dispusa sa vina acasam in anul 2012 in iunie.Am lucrat o perioada cu dansa, iar acum din septembrie am reinceput la nivel de 2 ore/sapt -acestea costand 120 lei=transp in Bucuresti.
In momentul de fata eu am decat ajutorul de insotitor al Elenei, si atat.Salariul sotului merge pe rata la banca ( casa) si facturi, mancare..da este de 1400 lei.
Baietelul are deja 3 ani, si eu de la 2 ani numai am indemnizatie.Elena are foarte mare potential, merge la gradinita este al 3 le-a an, la una normala, a mai evoluat, dar este lenta evoluarea asta pentru ca noi nu ne permitem.Ma doare sufletul sa vad cat de fericita este ca vine doamna la lectii..
Ar avea nevoie de cel putin 6 ore.sapt.Asta inseamna costuri foarte mari pentru noi.Va rugam daca puteti sa ne redati speranta, mai ales ca in anul 2013 Elena ar trebui sa mearga la scoala!

3 Educatoare in 2 saptamani

Saptamana trecuta a fost o doamna invatatoare , timp de 3 zile..
Apoi alte 3 zile o alta doamna.Iar de azi au o noua doamna...
Elena s-a adaptat bine..deocamdata nu protesteaza, sau sa schiteze vre-un gest ca nu-i place...asta ma bucura foarte mult.
Va rugam sa ne urati succes, sa facem fata cu bine acestor schimbari!

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Ajutor pentru Elena!

Orice firma care doneaza 1000 lei pentru Elena , firma Soft Build ofera site de prezentare! multumescAngela Boartes!

vineri, 23 noiembrie 2012

Donatie

Am gasit in contul meu niste banuti pentru Elena.Multumesc din suflet celui care ne-a ajutat!
Elena are o sansa datorita voua!

miercuri, 21 noiembrie 2012

Multumesc Iuliana!

Multumesc din suflet Iuliana Dragomir pentru ajutorul dat.S-au strans 19 canute+ 3 canute oferite gratis!Esti o mamica deosebita, iti doresc mult succes in tot ceea ce faci! Ai niste maini de aur.Foarte talentata! Te recomand cu multa caldura! va rog fetelor cand ajung canutele lasati si un feed back.Cu mult drag va multumeste si  fetita mea Elena.

marți, 20 noiembrie 2012

Alta educatoare la gradinita..................

Elena a ramas fara educatoare la gradinita....Ieri si azi a venit o doamna invatatoare, care i-a tinut locul sa zicem asa...foarte ok s-a comportat Elena, si Damian...acum am emotii cine va veni in locul doamnei..si cum se vor acomoda..ca eu deja disper la atatea schimbari....deja parca numai fac fata....

luni, 19 noiembrie 2012

Minimul de terapie de care avem nevoie!

Chiar ma gandeam zilele astea..minimul de terapie este de 500 lei!
Nu este o suma mare, dar este o suma pe care nu o avem.Singura sansa a noastra sunt donatiile.
Ceea ce am mai primit in ultmul timp, ne-au facut sa reincepem la nivel de 2 ore/saptamana.
Asteptam cu nerabdare ziua cand vor incepe sa intre bani din 2 %...sa vedem cand..
Anul acesta a fost un an greu pentru noi...am lucrat numai din donatii.
ne-ar trebui anual 1500 euro..o suma mare pt noi, o suma mica pentru cei care au intr-adevar bani..
va multumesc din suflet celor care ne-au ajutat si celor care o vor face in continuare!


miercuri, 14 noiembrie 2012

RECOMANDARI PRACTICE IN VIATA DE ZI CU ZI TRAIND CU O PERSOANA CU AUTISM

     
     
     
Puteti citi aici:
SURSA TEXTULUI!

Incercam sa invatam semne

Azi pe seara am incercat cu Elena cateva semne pe care le fac copii la clasa pregatitoare..ce credeti..stia despre ce este vorba, a incercat sa faca si ea, dar nu prea i-a reusit si s-a pus pe plans...of...ma credeti ca am inceput sa plang si eu..spunea intr-una NU POT....sa speram ca va invata ..si nu se va mai supara de la prima nereusita...:(

luni, 12 noiembrie 2012

Canuta+lingurita personalizata!

Va astept pana pe data de 20 noiembrie, cine mai doreste canuta si lingurita personalizata cu numele copilasului.Voi aduna comenzile, in functie de data platii voi transmite si eu mai departe Iuliana Dragomir comanda ferma.Deci va rog, sa imi lasati mesaj daca doriti , cate bucati si cand puteti face plata.Dureaza 1 zi executia, apoi 2-3 zile transportul cu posta.ca sa stie fiecare cum isi calculeaza timpul.va multumesc din suflet pentru ajutorul dat! pentru orice intrebari va astept!
La 4 canute comandate noua ne revin 30 lei!

 

joi, 8 noiembrie 2012

Donatii pentru Elena!

 Avem 2 caciulite superbe , donate pentru Elena.Cine le doresc astept mesaj privat!
Prima ( bufnita) este marime 3-8 luni.-pret stabiliti voi!
Cea de-a doua marime 12 luni! Pret stabiliti voi!

luni, 5 noiembrie 2012

vacanta la gradinita!

De azi copilasii sunt in vancanta la gradinita.Elena in aceasta luna si jumatate a facut mari progrese.A inceput sa lege 2 cuvinte, ba chiar multe cuvinte sa le spuna foarte clar, ceea ca ma face fericita si ma face sa sper ca va fi bine! Mai nou , spune 'mersi mami' indiferent ce ii dai.Doamna la gradinita a spus ca a facut si niste liniute si bastonase foarte frumoase.Stie destul de bine si culorile.A devenit mult mai intelegatoare, mai cuminte!Va multumesc tuturor pentru toata sustinrea>! financiara si morala! Sunteti niste oameni minunati care ati dat o sansa unui copilas! D-zeu este sus si va va rasplati! revin cu vesti...MULTUMESC! Avem in continuare nevoie de voi.